De innledende forhandlingene mellom LO Stat og Spekter (A-delen) er sluttført. Resultatet er et lønnsoppgjør på linje med LO-NHO, det såkalte frontfaget.

Foto: Morten Hansen

 

– Vi er fornøyd med første etappe av lønnsoppgjøret. I A-delforhandlingene har vi fått gjennomslag for økt kjøpekraft til alle, lavtlønnstillegg, likelønn og slitertillegg, sier Gerd Øiahals 1. nestleder i Postkom.

Alle får et generelt tillegg på 1.950 kroner. De som tjener 417.726 kroner eller mindre får et lavtlønnstillegg i tillegg på 4.875 kroner. LO Stats krav holder seg innenfor rammene av frontfaget, det vil si 2,8 prosent. Tilleggene gis fra 1. april.

– De tilleggene som er gitt her ligger i bunn, til uken starter de bedriftsvise forhandlingene om lokale tillegg i B-delen, uttaler Øiahals.

LO Stat har fått fullt gjennomslag for slitertillegg til alle i Spekter-virksomheter med privat AFP. Tillegget er på samme nivå som LO-NHO. Det er også enighet om å jobbe for å heve yrkesfagenes status.

B-delsforhandlingene i de fire bedriftene som Postkom har overenskomst i (Posten Norge AS, Bring Express AS og Bring Warehousing AS og Bring Transportløsninger AS) kan nå starte etter følgende tidsplan:

Posten Norge AS: 18. -20. april
Bring Warehousing AS: 24.-25. april
Bring Express AS: 26. april
Bring Transportløsninger AS: 23. april

Forhandlingene i finanssektoren starter opp 18. ap